10-11-11

Een halve eeuw ZaterdagMatinee in Concertgebouw Amsterdam in documentaire op digitaal kanaal Cultura 24, vrijdag 11 en zaterdag 12 november

Op vrijdag 11 november wordt het laatste uur van de dag van de digitale televisiezender Cultura 24 ─ tussen 23:00 uur en middernacht, voor alle duidelijkheid ─ besteed aan de uitzending van een aflevering van het Programma NTR Podium over een rol als  composer in residence die was weggelegd voor de Nederlander Richard Rijnvos (*1964) [1] bij de ZaterdagMatinee, de internationaal hoog in aanziende concertreeks waarin optredens in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam worden georganiseerd.


Deze reeks ─ die aanvankelijk Matinee op de vrije Zaterdag heette, toen de meeste mensen op de ochtend van de zaterdag nog moesten werken, respectievelijk naar school gingen [2] ─ heeft zich vanaf het begin onderscheiden door een bijzondere programmering, die terecht als verrassend te boek stond.

Aan belangstelling heeft het deze concerten nimmer ontbroken, de concertant uitgevoerde opera's zijn steevast uitverkocht.

Een herhaling van het programma is eveneens te zien op de zender Cultura 24: op zaterdag 12 november.

Voor eventuele herhalingen overdag en/of in de nachtelijke uren is het aan te bevelen om de Programmagegevens van de website van deze zender te raadplegen.

__________

[1] Over het ─ in dat kader der ZaterdagMatinee ontstane en voorgestelde ─ Vioolconcert van Richard Rijnvos kunt u dezer dagen meer lezen in een artikel op onze zustersite Tempel der Toonkunst.

[2] Mensen die van buiten Amsterdam kwamen, kregen, op vertoon van hun treinkaartje, korting op de toegangsprijs.

De commentaren zijn gesloten.