29-11-11

Neerlands Evangelische Omroep begint vandaag met uitzending van natuurdocumentaires in de serie 'Frozen Planet' van David Attenborough

Nieuwe natuurserie

Op dinsdag 29 november wordt op Nederland 1, door de Evangelische Omroep, tussen 20:30 uur en 21:30 uur, een begin gemaakt met het uitzenden van de BBC-reeks natuurdocumentaires van David Attenborough, onder de titel Frozen Planet. Zeven afleveringen telt de serie met beelden over poolgebieden en landschappen, alsmede over de daarbij behorende dierenwereld. Al die elementen doen je versteld staan. Het uitzonderlijke klimaat aldaar komt eveneens ruim aan bod, in combinatie met de wijze waarop de dieren daarmee omgaan.


Een beeld uit een van de documentaires van de BBC, onder de  titel Frozen Planet, vanaf 29 november op Nederland 1 te zien.


Het zijn soms regelrechte wonderen die we te zien krijgen, welke door David Attenborough in de juiste context worden voorgesteld. De eerste aflevering draagt de titel Het einde der aarde, en alles wat daarin te zien is, begint op de bevroren Noordelijke IJszee, in de directe omgeving van de Noordpool.

Verslag over maken van Frozen Planet
Dezelfde zendgemachtigde presenteert in de middag van dezelfde dinsdag ─ tussen 16:40 uur en 16:55 uur The making of Frozen Planet, een verslag over de enorme uitdagingen waarmee het team van Frozen Planet reeds gedurende het maken van de eerste aflevering van deze reeks werd geconfronteerd.

De commentaren zijn gesloten.