19-01-12

Documentaire van Werner Herzog over drievoudige moord in Texas: 'In the abyss ─ A tale of death, a tale of life'

Werner Herzog Foto uit 2007, genomen in Brussel.

Canvas-televisie, het tweede, Nederlandstalige, Belgische televisienet, presenteert, op de avond van vrijdag 20 januari, de documentaire Into the abyss: A tale of death, a tale of life, uit 2011 van de Duitse regisseur Werner Herzog (geboren 1942). Deze film gaat over de daders van een drievoudige moord en enige direct of indirect, betrokkenen: hetzij bij de daad betrokken, of als betrokkene bij (een van de) slachtoffer(s) van deze misdaad.


Michael en Jason Burkett werden veroordeeld, nu alweer tien jaar geleden, voor de misdaad in kwestie: een drievoudige moord in Conroe in de VS-staat Texas. De beide jongens wilden joyriden en stalen daartoe een automobiel. Dat leidde uiteindelijk tot deze moord.


De film wordt uitgezonden tussen 23:35 uur op vrijdag, tot in de nacht op zaterdag 21 januari, om 01:20 uur.

05-12-11

Documentaire van Adil Ray over misbruik van Britse meisjes door Pakistaanse mannen

Presentator Adil Ray doet onderzoek in de Pakistaanse 
gemeenschap in Groot-Brittannië. (Foto: BBC Three)

De Britse tv-zender BBC Three vertoont op maandag 5 december een documentaire over een zeer actueel en tegelijkertijd controversieel onderwerp met betrekking tot de Britse maatschappij van vandaag de dag: het misbruik van jonge Britse meisjes door Pakistaanse mannen. Dat misbruik geschiedt nadat deze heren der schepping die meisjes eerst hebben ingepalmd.


Presentator Adil Ray ─ die zelf van Pakistaanse afkomst is ─ heeft veel mensen geïnterviewd die op enigerlei wijze bij het probleem betrokken zijn: leden van de Pakistaanse gemeenschap, evenals politiemensen, en eveneens slachtoffers.


De documentaire, getiteld Exposed: groomed for sex, wordt uitgezonden tussen 22:00 uur en 23:00 uur onze tijd.